Computer IT MCQs-215

  1. The least significant bit of the binary number, which is equivalent to any odd decimal number, is:
    A) 0
    B) 1
    C) 1 or 0
    D) 3
  2. The latest PC keyboards use a circuit that senses the movement by the change in its capacitance,
    A) Capacitance keyboard B) Mechanical keyboard C) Qwerty keyboard
    D) Dvorak keyboard
  3. The Stepped Reckoner was invented by
    A) John Napier
    B) William Oughtred C) Gottfried Leibnitz D) Blaise Pascal
  4. A term used to describe interconnected computer configuration is
    A) Multiprogramming
    B) Modulation
    C) Multiprocessing
    D) Micro program sequence
  5. While inserting a diskette into the diskette drive of a PC, the
    diskette’s label side should face
    A) East
    B) North C) South D) Up
  6. Most of the inexpensive personal computers do not have any disk or diskette drive. What is the name of such computes?
    A) Home computers
    B) Diskless computers
    C) Dedicated computers
    D) General purpose computers
  7. What is a light pen?
    A) Mechanical Input device
    B) Optical input device
    C) Electronic input device
    D) Optical output device
  8. Which of the following class of computers can not support multiple users simultaneously?
    A) Mainframe Computer
    B) Mini Computers
    C) Micro Computers
    D) All of them can support
  9. Which of the following is considered first computer in the world?
    A) Z3
    B) ABC
    C) Mark I
    D) None of above
  10. When a key is pressed on the keyboard, which standard is used for converting the keystroke into the corresponding bits?
    A) ANSI B) ASCII
    C) EBCDIC D) ISO

Answers

1-A 2-A 3-C 4-A 5-D 6-B 7-B 8-C 9-C 10-A

2 thoughts on “Computer IT MCQs-215”

  1. Needed to compose you that very little observation just to thank you very much over again on your fantastic opinions you have shared on this site. It has been simply surprisingly open-handed of people like you to allow extensively what a few people would have sold for an ebook in order to make some cash for their own end, precisely given that you might have tried it in case you desired. Those guidelines as well served to become a great way to know that other individuals have the same desire just like mine to learn very much more regarding this problem. I believe there are many more fun sessions up front for many who start reading your website.

  2. I want to show my respect for your generosity in support of men who must have help with this important area of interest. Your personal commitment to getting the message around appears to be surprisingly practical and have usually allowed individuals just like me to attain their ambitions. Your personal valuable key points implies a great deal to me and even further to my office workers. Thanks a lot; from all of us.

Comments are closed.