Computer IT MCQs-213

  1. Artificial Intelligence is associated with which generation?
    A) First Generation
    B) Second Generation
    C) Fifth Generation
    D) Sixth Generation
  2. One of a class of storage device devices that can access storage locations in any order is
    A) DTE
    B) DASD C) DDE D) DDE
  3. The actual execution of instructions happens in
    A) ALU B) CU
    C) Memory
    D) None of above
  4. Floppy disks are available in
    A) Single side single density B) Single side double density C) Both of above
    D) None of above
  5. Which of the following is not electro-mechanical computer?
    A) Z3
    B) ABC
    C) mark I D) ENIAC
  6. Which of the following is a programming language?
    A) Lotus
    B) Pascal
    C) MS-Excel
    D) Netscape
  7. Which converts the user data into machine readable form?
    A) input unit, output unit, control unit
    B) central processing unit
    C) output unit
    D) decoder unit
  8. In what respect human beings are superior to computers?
    A) Diligence
    B) Intelligence
    C) Slavery
    D) Reliability
  9. As compared to the secondary memory, the primary memory of a computer is
    A) Large B) Cheap C) Fast
    D) Slow
  10. The language that the computer can understand and execute is called
    A) Machine language
    B) Application software
    C) System program
    D) All of above

Answers

1-C 2-B 3-A 4-C 5-D 6-B 7-A 8-B 9-C 10-A

23 thoughts on “Computer IT MCQs-213”

  1. This is a great tip particularly to those fresh to the blogosphere. Simple but very precise information… Many thanks for sharing this one. A must read post!

  2. Consume adequate level of nutrients, including fibers
    that reduce cholesterol levels, heart-healthy nuts, fishes, and low-fat dairy rich in calcium.
    These attacks usually are associated with physical symptoms such as nausea, vomiting,
    sensitivity to light, and sound. Exercise helps you to melt away energy in addition to fat and by doing
    this, it can benefit prevent heart problems that will create chemicals within our
    bodies which are incredibly important with a healthy life.

    try this

  3. Oh my goodness! an incredible article dude. Thank you Nonetheless I am experiencing problem with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting equivalent rss problem? Anyone who knows kindly respond. Thnkx

  4. Casino Industry with Southern region South korea – What’s the Future?

    – over here

    I relish, result in I found just what I was looking for.
    You’ve ended my four day lengthy hunt! God Bless you
    man. Have a nice day. Bye

  5. I discovered your weblog site on google and test a number of of your early posts. Proceed to keep up the superb operate. I just further up your RSS feed to my MSN Information Reader. Looking for ahead to reading extra from you in a while!?

  6. Once I initially commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now every time a comment is added I get four emails with the identical comment. Is there any approach you can remove me from that service? Thanks!

  7. My wife and i ended up being so thankful that Albert could carry out his investigation because of the precious recommendations he gained while using the web page. It’s not at all simplistic to simply find yourself freely giving information which often other people could have been selling. Therefore we fully understand we have the website owner to give thanks to for this. Those explanations you’ve made, the simple site menu, the relationships you can give support to instill – it is most fantastic, and it’s really letting our son in addition to us do think that subject matter is exciting, which is certainly exceedingly fundamental. Thanks for the whole thing!

  8. Thank you for all your valuable effort on this site. My niece really loves making time for research and it’s easy to see why. Many of us learn all concerning the compelling form you render efficient guidance by means of the web blog and as well as encourage response from some others on that situation then our own simple princess is now being taught a lot. Enjoy the remaining portion of the new year. You’re the one conducting a pretty cool job.

  9. Thank you for all of the work on this web site. Kate loves getting into internet research and it’s obvious why. My partner and i learn all of the compelling form you create very useful items via this web blog and even encourage response from visitors on that topic so our favorite daughter is without question becoming educated a lot. Take pleasure in the rest of the year. You’re carrying out a fantastic job.

  10. I enjoy you because of all of the efforts on this web site. Gloria loves making time for investigations and it’s easy to see why. A number of us know all of the dynamic medium you present both useful and interesting thoughts on this web site and even invigorate contribution from other individuals about this topic then my simple princess is truly studying a great deal. Have fun with the remaining portion of the new year. You’re doing a good job.

  11. Pingback: Google

Comments are closed.