Computer IT MCQs-214

  1. How was the generation of computer classified?
    A) by the device used in memory & processor
    B) by the speed of computer
    C) by the model of the computer
    D) by the accuracy of computer
  2. Which of the following is not a feature of first generation computers
    A) They used vacuum tubes or valves as main electronic component
    B) They consumed lots of electricity and produced excessive heat
    C) They used machine language and assembly language to program the machine
    D) None of above
  3. CAD stands for
    A) Computer aided design
    B) Computer algorithm for design C) Computer application in design D) All of the above
  4. Which of the following memories has the shortest access times?
    A) Cache memory
    B) Magnetic bubble memory
    C) Magnetic core memory
    D) RAM
  5. A small or intelligent device is so called because it contains within it a
    A) Computer
    B) Microcomputer C) Programmable D) Sensor
  6. Which of the following is not a primary storage device?
    A) Magnetic tape
    B) Magnetic disk
    C) Optical disk
    D) All of above
  7. Who invented Analytical engine?
    A) Blaise Pascal
    B) George Bool
    C) Charles Babbage
    D) Dr. Herman Hollerith
  8. CPU speed of a personal computer is
    A) 32 KIPS
    B) 100 KIPS C) 1 MIPS
    D) None of these
  9. Circular division of disks to store and retrieve data are known as
    A) tracks
    B) sectors
    C) cycles
    D) rings
  10. Which statement is valid?
    A) 1KB = 1024 bytes
    B) 1 MB=2048 bytes
    C) 1 MB = 1000 kilobytes
    D) 1 KB = 1000 bytes

Answers

1-A 2-C 3-A 4-A 5-D 6-D 7-C 8-B 9-A 10-A

148 thoughts on “Computer IT MCQs-214”

  1. Greetings from Carolina! I’m bored to death at work so I decided to
    check out your website on my iphone during lunch break.
    I enjoy the information you provide here and can’t wait to take a look when I get home.

    I’m surprised at how fast your blog loaded on my cell phone ..

    I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, amazing site!

  2. Invite You to Review Our Product

    Hi,
     
    My name is Trish from the American Beauty Association.

    I’m reaching out to you because we are looking for beauty enthusiasts like you to test product. Would you be willing to test the Mieoko Flat Top
    if you are interested.

    Thanks for your time,

    Trish

  3. Right his very second you could be getting laid. Think about
    that for a moment. You could be having sex instead of jerking off.
    Go to and find yourself a woman who
    wants to fuck. You’ll be surprised when you’re balls deep inside
    a pretty princess.

  4. Are you searching for love? Have you tried unsuccessfully to
    meet the person of your dreams at other sites? Almost all of those dating sites are a waste of your time.
    Check out http://bestonlinedating.xyz and see
    what the difference is. It’s full of good looking women who are searching for Mr.
    Right. Join today and be prepared to live happily ever after.

  5. The cutest cam girls are just one click away. These are girls who
    will make your dick hard instantly. Visit http://cutecamgirls.xyz and start talking to these girls.
    You’ll be surprised when they show you their tits.
    Nothing is better than talking to girls who get totally naked
    right before your very eyes.

  6. I have a MacBook computer and I want my pictures that are on my computer to be on my Motorola Razr 2 v9. I have a memory card and a memory card adapter. When I put the card in the adapter, the computer recognizes it. And the pictures that I have on my phone can transfer to the computer with no problem. But the pictures on my computer won’t transfer to my phone. All that shows up is a big red “x” on a black screen. Am I doing something wrong? The phone company is AT&T..

  7. Someone essentially lend a hand to make significantly articles I would state. That is the first time I frequented your website page and so far? I surprised with the research you made to create this actual publish extraordinary. Fantastic job!

  8. After lookking ito a number of the blog posts on your web page, I honestly like your way
    of writing a blog. I book-marked it to my bookmnark website list and will be checking back in the near future.
    Pleqse check out my web site ttoo and let me know how yoou feel.

  9. I do accept as true with all the ideas you have offered to your post.
    They are realky convincing and will certainly work. Nonetheless,
    the posts are very quick for novices. May just you please lengthen them
    a little from sibsequent time? Thank you for thhe post.

  10. I am just writing to let you be aware of what a magnificent discovery my princess gained checking your site. She mastered a lot of issues, including what it’s like to possess a marvelous giving heart to get the others without hassle master a number of very confusing matters. You really exceeded visitors’ expectations. Thanks for delivering the practical, trusted, educational and as well as cool tips about your topic to Ethel.

  11. Usually I do not read article on blogs, but I would like to say that this write-up very pressured me to check out and do so!
    Your writing taste has been surprised me. Thank you,
    quite great post.

  12. Pretty component of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to assert that I acquire actually loved account your weblog posts. Any way I’ll be subscribing for your feeds and even I achievement you get entry to persistently rapidly.|

  13. I blog often and I truly thank you for your information. This article has really peaked my interest.

    I will take a note of your site and keep checking for new information about once per week.

    I opted in for your RSS feed as well.

  14. It’s the best time to make some plans for the future and it is time to be happy.
    I’ve read this post and if I could I wish to suggest you some interesting things or advice.
    Maybe you could write next articles referring to this article.
    I want to read more things about it!

  15. Hello, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your blog site in Opera, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, superb blog!|

  16. Howdy! Someone in my Facebook group shared this site with us
    so I came to look it over. I’m definitely loving the information.
    I’m book-marking and will be tweeting this to my followers!

    Terrific blog and superb style and design.

  17. Hey there! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me of my previous
    room mate! He always kept chatting about this.
    I will forward this article to him. Fairly certain he will have a good read.
    Thanks for sharing!

  18. Hi Bro, hairstyles picture Thank you very much for your writing and your article and I wish you continued success. Please try to produce such valuable content in the following processes. In addition to this article, I am very happy to see your unique content.

  19. Thanks for one’s marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you are a great author. I will always bookmark your blog and will often come back later in life. I want to encourage you to continue your great posts, have a nice afternoon!|

  20. Hi Bro, hairstyles picture Thank you very much for your writing and your article and I wish you continued success. Please try to produce such valuable content in the following processes. In addition to this article, I am very happy to see your unique content.

  21. I wanted to send a remark to appreciate you for some of the magnificent ways you are giving on this site. My incredibly long internet search has at the end been recognized with extremely good insight to talk about with my family and friends. I would claim that we visitors actually are undoubtedly endowed to be in a good website with many wonderful professionals with beneficial guidelines. I feel extremely blessed to have seen your entire web pages and look forward to so many more thrilling times reading here. Thank you once more for all the details.

  22. Hi Bro, hairstyles picture Thank you very much for your writing and your article and I wish you continued success. Please try to produce such valuable content in the following processes. In addition to this article, I am very happy to see your unique content.

  23. We are a group of volunteers and opening a new scheme
    in our community. Your web site provided us with valuable information to work on. You have
    done an impressive job and our entire community will be grateful to you.

  24. Howdy, I do believe your website could possibly be having browser compatibility problems.
    Whenever I look at your blog in Safari, it looks fine however,
    if opening in IE, it’s got some overlapping issues. I just wanted to provide you with a quick heads up!

    Aside from that, great blog!

  25. Neat blog! Is your theme custom made or did you download it from
    somewhere? A design like yours wjth a few simple
    adjustements would really make my blog jump out. Please let me
    know where youu got your design. Thanks

  26. Thanks , I’ve just been looking for information approximately this subject for ages and yours is the greatest I’ve came upon so far. But, what in regards to the bottom line? Are you sure about the source?

  27. Hi Bro, net koli Thank you very much for your writing and your article and I wish you continued success. Please try to produce such valuable content in the following processes. In addition to this article, I am very happy to see your unique content.

  28. Excellent article. Keep writing such kind of info on your page.
    Im really impressed by your blog.
    Hi there, You’ve done an excellent job. I will certainly digg it
    and for my part suggest to my friends. I’m confident they will be benefited
    from this web site.

  29. Excellent beat ! I would like to apprentice while you amend your site, how could i subscribe for a blog site? The account helped me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear concept

  30. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was curious what all is needed to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very web smart so I’m not 100 positive. Any recommendations or advice would be greatly appreciated. Appreciate it

  31. web poker online yakni diantara ragam judi uang asli yang paling besar disukai. Banyak taktik yang bisa kita lakukan agar mendapatkan uang yang cukup banyak dari poker. situs poker online juga memberikan sebuah kenyamanan ketika kita memainkannya. Ada hal yang perlu kita perhatikan dikala main bandarq.

  32. Nice blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A theme like yours with a few simple tweeks would really make my blog shine. Please let me know where you got your design. Bless you

  33. If you want to improve your familiarity only kewp
    visiting this website and be updated with the latest information posted here.

  34. I really like your blog.. very nice colors & theme.
    Did yyou design this website yourself or did you hire somedone too do it for you?
    Plz reply aas I’m looking to create my own blog and would like to find out where
    u got this from. thanks

  35. I just want to mention I’m all new to blogs and certainly savored you’re web site. More than likely I’m want to bookmark your site . You surely have good writings. Appreciate it for sharing your web page.

  36. I truly enjoy looking at on this web site , it contains superb blog posts. Heavierthanair flying machines are impossible. by Lord Kelvin. dedgefgkdgad

  37. of course like your web-site however you need to take a look at the spelling on quite a few of your posts. Many of them are rife with spelling problems and I in finding it very bothersome to inform the truth nevertheless I will definitely come again again.

  38. I just want to say I am very new to blogs and truly savored you’re web site. More than likely I’m likely to bookmark your website . You amazingly come with superb articles and reviews. Regards for sharing your webpage.

  39. I simply want to tell you that I’m newbie to blogging and site-building and really liked you’re web-site. More than likely I’m want to bookmark your blog . You actually come with amazing articles. Kudos for sharing your webpage.

  40. Hi there, just became alert to your blog through Google, and
    found that it is truly informative. I am gonna watch out for
    brussels. I will appreciate if you continue this in future.
    Numerous people will be benefited from your writing.
    Cheers!

  41. Hi Bro, Hairstyles Pictures, Thank you very much for your writing and your article and I wish you continued success. Please try to produce such valuable content in the following processes. In addition to this article, I am very happy to see your unique content.

  42. [url=http://stromectolnorxcost.com/]IVERMECTIN[/url] [url=http://wellbutrincheapestoffers.com/]wellbutrin[/url] [url=http://albendazolenorx.us.com/]albendazole no rx[/url] [url=http://allopurinolnorxprice.com/]allopurinol[/url] [url=http://cialisnorxprice.com/]brand cialis[/url] [url=http://cafergot2016.us.com/]cafergot online[/url] [url=http://albuterolnorxprice.com/]how much is albuterol[/url] [url=http://cialisonline247.us.org/]cialis online[/url] [url=http://buy-neurontin.trade/]neurontin[/url]

  43. [url=http://clonidine911.us.com/]purchase clonidine[/url] [url=http://azithromycinnorxcost.com/]order azithromycin[/url] [url=http://amitriptyline365.us.com/]amitriptyline sale[/url] [url=http://valtrexcheapestoffers.com/]valtrex[/url] [url=http://diclofenacovercounter.com/]diclofenac sodium ec 75 mg[/url]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *